Cups ζαμπόν με αυγό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σούπερ εύκολη συνταγή για πρωινό, εντυπωσιακή σε εμφάνιση και πλήρης σε γεύση!

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 8 λεπτές φέτες καλό χοιρινό ζαμπόν
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
  • 8 αυγά
  • πιπέρι
  • 8 κ.γλυκού έτοιμη πέστο (προαιρετικά)
  • 8 τοματάκια cherry κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί για muffins με 8 θήκες.
  • Απαλά πίεσε κάθε φέτα ζαμπόν μέσα σε κάθε θήκη ώστε να κάνεις πουγκιά.
  • Μοίρασε το τυρί στις θήκες.
  • Σπάσε ένα ένα τα αυγά σε μπολάκι και ρίξε τα προσεκτικά σε κάθε θήκη με ζαμπόν.
  • Πασπάλισε με πιπέρι, βάλε από μία κουταλίτσα πέστο πάνω σε κάθε αυγό και από ένα ντοματίνι.
  • Ψήσε για 18 με 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να πήξει ο κρόκος.
  • Άφησε να κρυώσουν μερικά λεπτά πριν αφαιρέσεις προσεκτικά τα πουγκιά για να τα σερβίρεις.

Tip


And More