Ελιές γεμιστές με κιμά

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μία νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσεις ένα τραπέζι με διάφορα ορεκτικά ή ακόμη και να σερβίρεις μαζί με το ποτό στους καλεσμένους.

Συστατικά

  • Για τη γέμιση – 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1,5 κιλό μεγάλες πράσινες ελιές
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4 φύλλα σέλινο
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Για το τηγάνισμα – 2 αυγά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο (κατά προτίμησε σε πολυμίξερ)
  • Σόταρε τον κιμά σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα τριμμένα λαχανικά σου
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με κρασί
  • Άφησε το κρασί να εξατμιστεί και κατέβασε την ζύμη από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά
  • Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τις ελιές και γέμισέ τες με την γέμιση
  • Χτύπησε τα αυγά. Αλεύρωσε τις ελιές και πέρασέ τες από τα αυγά και στη συνέχεια από την φρυγανιά
  • Τηγάνισε σε μπόλικο λάδι που καίει, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα

Tip


And More