Φουαντρέ γαλοπούλας με δαμάσκηνα και μήλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Γιατί το φίνο και gourmet δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και ακριβό. Ετοίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο από φουαντρέ γαλοπούλα και συνόδευσέ το με δαμάσκηνα και μήλα.

ΚΟΣΤΟΣ: 4 €/μερίδα

280 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες 4 εκατοστών φουαντρέ
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 γλυκά κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 225ml ξηρό λευκό κρασί
  • 225 ml χλιαρό νερό με 1 κύβο πουλερικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανς το φούρνο στους 220°C
  • Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε τα κομμάτια του φουαντρέ να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Κράτησε στην άκρη
  • Πρόσθεσε στο ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και τα μήλα και πασπάλισε με τη ζάχαρη να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε και πάλι τα φιλετάκια πάνω από τα φρούτα και περίχυσε με το κρασί. Άφησε το φαγητό να πάρει βράσει και αν φύγει το αλκοόλ
  • Μετάφερε το φαγητό σε μια γάστρα και ψήσε να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά τα μήλα και τα δαμάσκηνα βγάλε από το φούρνο
  • Μετάφερε όλα σου τα υλικά εκτός από το φουαντρέ σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε σε πουρέ. Κράτησε μερικά φουράκια για γαρνίρισμα.
  • Μετάφερε τον πουρέ σε τηγάνι μαζί με τον ζωμό και άφησε να βράσει. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το φουαντρέ

Tip


And More