Φριτάτα λεμονιού με πράσο και κατσικίσιο τυρί

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παντρεψε τα πράσα με το λεμόνι και τον αρωματικό μαϊντανό σε μια υπέροχη φριτάτα!
 

Συστατικά

  • 7 αυγά
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα κομμένα κατά μήκος και πλυμμένα
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρίσουν ελαφρά και ρίξε το ξύσμα.
  • Θρυμμάτισε μέσα το τυρί.
  • Ζέστανε μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά (το σκεύος πρέπει να είναι κατάλληλο και για το φούρνο).
  • Ψιλόκοψε τα πράσα σου (και το πράσινο και το άσπρο μέρος) και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι ίσα να μαραθεί.
  • Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να κρυώσουν τα πράσα 1-2 λεπτά και μετά ρίξε τα μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακάτεψε.
  • Βάλε το τηγάνι ξανά στη φωτιά με λίγο ακόμη λάδι.
  • Ρίξε τα αυγά και ψήσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι η φριτάτα να είναι σχεδόν έτοιμη.
  • Με μία σπάτουλα ξεκόλλησε τη φριτάτα από τα πλάγια του τηγανιού όσο ψήνεται.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για 3-5 λεπτά ώστε να ροδίσει από πάνω και να φουσκώσει ελαφρά.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησέ την να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


And More