Γαύρος σαγανάκι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ακούς σαγανάκι και παραξενεύεσαι… όχι δεν είναι κάποιος περίεργος συνδυασμός τυριού με ψάρι. Είναι όμως υγιεινός (δεν τηγανίζεις το γαύρο), νόστιμος, λεμονάτος γαύρος. Οικονομικός, ξεχωριστός και πεντανόστιμος!

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1 μικρή πιπεριά καυτερή
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη τριμμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάτισε τα ψαράκια και ξέπλυνε καλά. Άπλωσε σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι ακτινωτά, να δημιουργήσεις ένα… δίσκο με τα ψαράκια
  • Περίχυσε με μπόλικο λάδι και αλατοπιπέρωσε
  • Πλύνε τις πιπεριές και κόψε σε ροδελίτσες! Πρόσθεσε και τις πιπεριές στο τηγάνι
  • Βάλε επάνω στο μάτι μαζί με ελάχιστο νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα ψάρια και άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
  • Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι με τη μουστάρδα και ρίγανη να γίνουν ένα
  • Αφού βράσει ο γαύρος σου για 15 λεπτά περίχυσε με τη μουστάρδα και το λεμόνι
  • Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά. Σκοπός σου είναι να μείνει στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και καθόλου νερό
  • Σέρβιρε αμέσως με φρέσκο μαϊντανό

Tip


And More