Kρακεράκια με πάστα ελιάς

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα νόστιμο σνακ για τη Μεγάλη Εβδομάδα! Γρήγορο, γευστικό, εύκολο και φυσκά νηστίσιμο. Οι ελιές άλλωστε έχουν την τιμητική τους σε περιόδους νηστείας

Θα σου κοστίσει 3.40€ για μια ποσότητα που αρκεί για τουλάχιστον 10 άτομα

Συστατικά

  • 1 βαζάκι ελιές Καλαμών (περίπου 350γρ.)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαφο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης Ψιλοκομένη
  • Κρακεράκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις ελιές από το κουκούτσι και βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά και λιώσε όλα τα υλικά μαζί
  • Βάλε την πάστα στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι να δέσει και να μοιράσει τα αρώματά της.
  • Σέρβιρε μια κ.σ. πάστα σε κάθε κρακεράκι

Tip

Βάλε λίγο λάδι στην επιφάνεια της πάστας για να την προστατέψεις από τον αέρα και να διατηρηθεί περισσότερο στο βαζάκι σου

Read More

And More