Μους από Μακεδονικό Χαλβά

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μην πετάξεις το χαλβά… κάν’ τον λιώμα! Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μεταμόρφωνες τον χαλβά σε βελούδινη μους από κακάο; Δες τη συνταγή εδώ και εντυπωσίασε με ελάχιστα χρήματα! Πηγή

Συστατικά

  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με κακάο
  • 125 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2-3 κουταλιές κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 1 βανίλια
  • Σμέουρα ή κεράσάκια για το γαρβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πάρεις μια σφιχτή σαντιγί
  • Χτύπησε τον χαλβά στο μίξερ να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια βάλε το κονιάκ, το κακάο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα
  • Συμπλήρωσε την σαντιγί στον χαλβα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, να κρατήσεις την απαλή αφράτη υφή της
  • Μοίρασε σε ποτηράκια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο να σφίξει
  • Σέρβιρε με τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια

Tip


And More