Νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μικρά μυστικά και παραδοσιακές συνταγές που κάνουν τη νηστεία απολαυστική. Μια τραγανή πίτα με κρεμμύδι και ντομάτα και μυρωδικά…

Κοστίζει μόλις 3,20€, όλο το ταψί

Συστατικά

  • 1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 500γρ. τριμμένη ντομάτα
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και βάλε σε κατσαρολάκι με νερό που μόλις τα σκεπάζει (περίπου μισό ποτήρι) να μαλακώσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη δάφνη. Άφησε να πιουν τα υγρά τους και ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Χαμήλωσε στο μισό, σκέπασε και άφησε τη γέμιση να δέσει
  • Λάδωσε ένα ταψί και στρώσε δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις. Από πάνω ρίξε τη μισή γέμιση. Σκέπασε με ένα φύλλο και ρίξε την υπόλοιπη γέμιση. Βάλε από πάνω δύο ακόμη φύλλα και κλείσε καλά τις άκρες
  • Άλειψε λίγο ακόμη λάδι και ράντισε με χλιαρό νερό την επιφάνεια και ψήσε στους 180oC για περίπου 40 λεπτά

Tip


And More