Νηστίσιμοι τραχανοκεφτέδες

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πολύ καλή ιδέα να εκμεταλλευτείς τον τραχανά που με το ζεστό καιρό έχει μείνει στο ντουλάπι σου. Τραγανοί κεφτέδες, νηστίσιμοι και εύκολοι.

3,00€ για 3 άτομα

Συστατικά

  • 300 γρ. τραχανά
  • 1 πράσο μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον τραχανά να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε από τα υγρά του και κράτησε στην άκρη
  • Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε τραχανά, πράσο, κρεμμύδι, άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο
  • Ζύμωσε καλά και πλάσε κεφτεδάκια με τη ζύμη. Στρώσε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα και αράδιασε τους εκεί. Άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν
  • Βάλε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και τηγάνισε τους να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και αφού τραβήξουν σέρβιρε

Tip


And More