Palmiers

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κι αν σου έλεγα πως με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη ζάχαρη θα μύριζε το σπίτι φρέσκο, λαχταριστό πρωινό; Αυτά χρειάζεσαι μόνο για να ετοιμάσεις τα εντυπωσιακά τραγανά palmiers που θα συνοδεύσουν απολαυστικά το καφεδάκι σου! Για έξτρα άρωμα σου δίνουμε την επιλογή να προσθέσεις κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
  • Προαιρετικά: 2 κ.γ. κανέλλα
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και αν θέλεις ανάμειξε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Πασπάλισε τη μισή ποσότητα σε μια επιφάνεια εργασίας και στρώσε από πάνω το φύλο σφολιάτας. Από πάνω πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και με ένα ρολό πέρασε την επιφάνεια πάνω από το φύλλο για να στερεώσεις τη ζάχαρη και να αναοίξει το φύλλο, να γίνει ελαφρώς πιο λεπτό
  • Τυλίγοντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τύλιξε τη σφολιάτα σε ρολάκι και από τις δύο άκρες, ώσπου να “ανταμώσουν” τα δύο ρολάκια στο κέντρο του φύλλου. Στήριξε το ένα ρολάκι πάνω από το άλλο, πιέζοντας ελαφρά να βεβαιωθείς πως θα κρατήσουν το σχήμα τους. Τύλιξε τη ζύμη προσεκτικά σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 30′ λεπτά
  • Κόψε τη ζύμη σε λεπτές φετούλες και στρώσε τα palmiers σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γύρισε τα palmiers από την ανάποδη για 6 με 7 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις

Tip


And More