Πανακότα με σος βύσινο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ούτε πολλά, πολλά σιρόπια, ούτε υπερβολές. Μια βελούδινη ιταλική κρέμα λουσμένη σε σος βύσινου. Το γλυκάκι που δεν θα σε “παραγεμίσει” με θερμίδες. Έχει μόλις 173 θερμίδες.

Κόστος 5,38 € τα τέσσερα άτομα

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ζελατίνη χωρίς άρωμα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα (πλήρες)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη – Plus 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κ.σ. ξύσπα λεμονιού
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • Για τη σος: 1/4 του φλιτζάνιου έτοιμη σος βύσινο
  • Φύλλαράκια μέντας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βουτύρωσε ελαφρά 4 φορμάκια
  • Ρίξε τη ζελατίνα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να σταθεί για μερικά λεπτά χωρίς να ανάψεις το μάτι
  • Βράσε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνα, ανακατεύοντας διαρκώς
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε όλη τη ζάχατη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει και αυτή στο γάλα
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε και μοίρασε το μοίγμα στα φορμάκια
  • Σκέπασε και άφησε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 ώρες
  • Ξεφόρμαρε την πανακότα σε πιατάκι και σέρβιρε με την σος και 1-2 φυλλαράκια μέντας

Tip


And More