Ψωμί με αυγά στο φούρνο και ρόκα

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Περίσσεψε ψωμί; Έχεις αυγά και γάλα; Έχεις και λίγο τυρί που πρέπει να το καταναλώσεις; Να το πιο οικονομικό πιάτο που μπορεί να χορτάσει και λόχο!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 7 αυγά
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 3/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 4 κ.γλυκού μουστάρδα
  • 10 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
  • βούτυρο
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 300 γραμμ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1-2 φλιτζ. ρόκα
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βουτύρωσε ένα πυρέξ και άφησέ το στην άκρη.
  • Χτύπησε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άλειψε με την μουστάρδα την μία πλευρά του ψωμιού.
  • Στρώσε τις μισές φέτες στο πυρέξ με την πλευρά με τη μουστάρδα προς τα πάνω.
  • Με ένα κουτάλι ρίξε το μισό μίγμα αυγού πάνω στο ψωμί να καλυφθεί.
  • Πασπάλισε με το κρεμμυδάκι.
  • Στρώσε το ζαμπόν πάνω στο ψωμί.
  • Πασπάλισε με το μισό τυρί.
  • Στρώσε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω.
  • Περίχυσε με το υπόλοιπο αυγό και το τυρί.
  • Σκέπασε με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
  • Άφησέ το 5 λεπτά έξω από το φούρνο.
  • Εν τω μεταξύ ανακάτεψε τη ρόκα, το λεμόνι και το λάδι και βάλε την πάνω από το τυρί.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Μπορείς να σερβρίρεις τη σαλάτα χωριστά αν δεν σου αρέσει πάνω στο ψωμί!

And More