Συνταγή για μπουρίτο με κιμά και πολύχρωμα λαχανικά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η παραδοσιακή συνταγή από το Μεξικό έρχεται στην κουζίνα σου!

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, πολύ καλά ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. ντοματοπελτέ
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • 8 τορτίγιες
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι για περίπου 8 λεπτά. Προσθέσεις το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό.
  • Τέλος, προσθέτεις την κιμά και τον θωρακίζεις στο τηγάνι για 6-7 λεπτά. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και μετά τον ντοματοπολτό. Ανακατεύεις.
  • Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνεις να τσιγαριστεί για 25 λεπτά.
  • Παράλληλα, ζεσταίνεις τις τορτίγιες, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζεις την τορτίγια με τον κιμά και προσθέτεις τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Το τυλίγεις και απολαμβάνεις

Read More

Read More