Συνταγή για τυροκροκέτες

1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές και το ωραιότερο συνοδευτικό οι τυροκροκέτες είναι εκείνες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 200 γρ. τυρί mozzarella
  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
  • Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά.
  • Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πλάθεις τις μικρές μπάλες
  • Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.

Κεντρική photo: iStock

And More