Συνταγή για ζεστό ριζότο με ντομάτα και τυρί μασκαρπόνε

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτό το ριζότο θα το λατρέψεις. Για την εκλεπτυσμένη γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο σου και την μεστή απόλαυση που σου προσφέρει. 

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. ντοματινία
  • 175 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 30 γρ. μασκαρπόνε
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σουτάρει το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις λίγο αλάτι και τσιγαριζεις για 10 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό, ρίχνεις στο τηγάνι και τη σκελίδα σκόρδου.
  • Προσθέτεις τα ντοματίνια και σιγοβράζεις, μέχρι να λιώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνεις την μισή ποσότητα ρυζιού και ανακατεύεις.
  • Όσο ανακατεύεις, ρίχνεις και το υπόλοιπο ρύζι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτεις την παρμεζάνα και το μασκαρπόνε και ανακατεύεις για τελευταία φορά.

Read More

And More