Τσιπούρα αχνιστή πάνω σε λάχανο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

“Ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να μαγειρέψω τσιπούρα ή λαυράκι όταν είμαι μόνος σπίτι. Όλα σε ένα σκεύος για οικονομία και ευκολία. Το ψάρι με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ τρυφερό και παίρνει γεύσεις από το στρώμα λαχανικών στο οποίο το μαγειρεύεις” εξηγεί ο Ευτύχης στο βιβλίο του “Μαγειρική Οικονομία”!

Συστατικά

  • 1 τσιπούρα
  • ¼ μέτριο λάχανο
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • Mερικά φύλα σέλινο
  • Mερικά φύλα μαϊντανό
  • Λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τα κρεμμύδια και το λάχανο σε λωρίδες. Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις σε ροδέλες
  • Γεμίζεις την κοιλιά της τσιπούρας με μαϊντανό, τις ροδέλες λεμονιού και 4-5 ροδέλες κρεμμύδι. Πασπαλίζεις επίσης εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο
  • Βάζεις λάχανο, κρεμμύδι και καρότο με 1 ποτήρι νερό σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά
  • Τοποθετείς πάνω από το λάχανο και τα κρεμμύδια την τσιπούρα και κλείνεις το καπάκι για να μαγειρευτεί στον ατμό των λαχανικών
  • Η τσιπούρα δε χρειάζεται γύρισμα αλλά ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος. Οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου γίνονται σε 16-18 λεπτά
  • Το ψάρι πρέπει να είναι μαλακό όταν το βγάζεις από τη φωτιά γιατί συνεχίζει να μαγειρεύεται για λίγη ώρα ακόμα
  • Πρώτα βγάζεις το ψάρι και πριν βγάλεις τα λαχανικά, προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις
  • Μπορείς να σερβίρεις το ψάρι ολόκληρο ή να το καθαρίσεις και να σερβίρεις μόνο το ψαχνό
  • Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και πιπέρι και συνοδεύεις με το μαγειρεμένο «κρεμμυδολάχανο»

Tip

Κοίτα τα ψάρια κατάματα! Πως θα ψωνίσεις τα πιο φρέσκα θαλασσινά... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More