Ομελέτα με ασπράδια αυγών, αβοκάντο και γιαούρτι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το healthy lifestyle μας χαρακτηρίζει και αυτή η συνταγή μπορεί απόλυτα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας. Τα ασπράδια αυγών, το αβοκάντο και το γιαούρτι προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.
Θερμίδες: 180/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 3 λάιμ
  • 15γρ. κόλιανδρο
  • 3κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε sticks
  • 1/2 λάχανο τριμμένο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 10 ασπράδια αυγών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το αβοκάντο και τοποθέτησέ το σε ένα μίξερ.
  • Πρόσθεσε μέσα το χυμό από 2 λάιμ, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο και την πιπεριά και ανακάτεψέ τα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγείρεψε την ομελέτα.
  • Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής και πρόσθεσε το μείγμα με το αβοκάντο.
  • Δίπλωσέ τη στη μέση, κόψε την σε 4 κομμάτια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More