Ομελέτα με ασπράδια και μυρωδικά

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι εάν προσέχεις τη διατροφή σου τότε το ασπράδι του αυγού είναι αυτό που πρέπει να τρως και να αποφεύγεις τις θερμίδες του κρόκου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για πρωινό ή για ένα ελαφρύ βραδινό!

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, άνιθος, κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο)
  • λίγο μαγειρεμένο σπανάκι
  • λίγο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ρικότα ή γραβιέρα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι για αρκετή ώρα ώστε να γίνει αφράτη όταν ψηθεί.
  • Βάλε το χέρι σου πάνω από το τηγάνι και εάν νιώσεις θερμότητα τότε το τηγάνι σου είναι έτοιμο.
  • Με γρήγορες κινήσεις ρίξε τα ασπράδια και κούνα το τηγάνι σου μπρος πίσω πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για λιγότερο από ένα λεπτό.
  • Συνέχισε το ψήσιμο αφού βεβαιωθείς ότι τα ασπράδια έχουν απλωθεί σε όλο το τηγάνι.
  • Ρίξε πάνω από την ομελέτα τα μυρωδικά σου, το σπανάκι και το τυρί.
  • Με τη σπάτουλα ξεκόλλησε ελαφρά τη μία πλευρά της ομελέτας από το τηγάνι.
  • Βάλε τη σπάτουλα κάτω από τη μισή ομελέτα και προσεκτικά δίπλωσέ την ώστε να σχηματίσεις ένα μισοφέγγαρο.
  • Πίεσε ελαφρά την ομελέτα για να κλείσει.
  • Προσεκτικά πάρε το τηγάνι από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις γείρε το τηγάνι σε ένα πιάτο ώστε να “γλιστρήσει” η ομελέτα.
  • Πασπάλισε με λίγα ακόμη μυρωδικά εάν θέλεις.

Tip


Read More

And More