Ομελέτα με μανιτάρια και γαρίδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από τη μεξικάνικη κουλτούρα. Οι γαρίδες ταιριάζουν απόλυτα σε αυτήν την ομελέτα, ενώ τα μανιτάρια ισορροπούν τη γεύση.
Θερμίδες: 280/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/2 καυτερή πιπεριά
  • 100γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 50γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά τσίλι και σόταρέ τα.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψέ τες μέχρι να γίνουν ροζ.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησέ τα να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και το γάλα με την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
  • Ψέκασε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά και άφησε την ομελέτα να ψηθεί.
  • Μετέφερε την ομελέτα σε ένα πιάτο, ρίξε μέσα το μείγμα με τις γαρίδες και δίπλωσέ την σαν φωλιά.

Tip


Read More

And More