Orac Recipe: Μοσχάρι με κουσκούς

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η γεύση Μεσογείου παρουσιάζεται έντονα σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Ο μοναδικός συνδυασμός των ξηρών καρπών, του βοδινού κρέατος και των μπαχαρικών είναι αυτός που ενισχύει τη γεύση. Η προσθήκη αρακά και αποξηραμένων φρούτων επαυξάνει σε σημαντικό βαθμό τις μονάδες ORAC.

Μονάδες Orac/μερίδα: 3.500

Συστατικά

  • 600 γρ. μοσχάρι (προτίμησε νουά)
  • ½  κ.γ. κύμινο
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
  • ½ φλιτζάνι Ξανθές σταφίδες
  • 1 κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι
  • ¾ φλιτζάνια αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • Φύλλα από 4 μεγάλα κλαδιά μέντας ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το κύμινο και τη κανέλα και κόψε στη μέση τον κόλιανδρο.
  • Κάλυψε το κρέας με μίξη μπαχαρικών και άφησε να σταθεί
  • Πρόσθεσε σε κατσαρόλα λίγο νερό και το μισό από το λάδι και αφού βράσουν ρίξε το πλιγούρι ανακατεύοντας συνεχόμενα για 2 λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και το πρόσθεσε το υπόλοιπο κόλιανδρο, τα βερίκοκα και τις κίτρινες σταφίδες
  • Βράσε σε ξεχωριστό σκεύος τον κύβο και πρόσθεσε μισό στο πλιγούρι, το οποίο ανακατεύουμε, καλύπτουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ καβουρδίζουμε στο γκριλ τα φιστίκια καλά για 5 λεπτά
  • Ζεσταίνουμε το λάδι που έχει απομείνει σε μία άλλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Προσθέτουμε το κρέας και τα φιστίκια στο πλιγούρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Πασπαλίζουμε με τη μέντα και σερβίρουμε

Tip

Πώς θα δώσουν τα μπαχαρικά σου όλη τους τη γεύση. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More