Ώριμες ντομάτες, ώριμες αποφάσεις. Δεν πετάμε τίποτα!

Ντομάτα! Το φρούτο του καλοκαιριού (ω, ναι είναι φρούτο και όχι λαχανικό!) που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το σπίτι σου. Έλα όμως που πάντα θα βρεθούν δύο, τρεις ντοματούλες να ωριμάσουν μέσα στο ψυγείο σου, τόσο που να μην είναι κατάλληλες για φρέσκια και ζουμερή ντοματοσαλάτα. Πριν αρχίσουν οι μύκητες να κάνουν τη δουλειά της αποσύνθεσης (ξέρεις εκείνοι οι άσπροι λεκέδες σαν βαμβάκι επάνω στα λαχανικά), πρέπει να κάνεις εσύ κάτι.
1. Το πιο απλό, αλλά και πεντανόστιμο, είναι να τρίψεις τη ντομάτα και να φτιάξεις μια κόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια σου
2. Η ώριμη ντομάτα έχει πηχτό και πλούσιο πολτό για να δώσει γεμάτη γεύση στο παξιμάδι. Έτσι θα ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε έναν κρητικό ντάκο
3. 3 μόνο ώριμες ντομάτες αρκούν, μαζί με φρέσκα υλικά της Μεσογείου για την πιο δροσερή σούπα. Γκασπάτσιο το όνομά της. Και η καταγωγή της από την Ιταλία…

Read More

And More