Συνταγή για φακές με σπανάκι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Όταν δύο superfoods συνδυάζονται το αποτέλεσμα είναι το πιο θρεπτικό πιάτο ever και σήμερα οι φακές συναντούν το σπανάκι. 

Συστατικά

  • 200 γρ. φακές
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε 4 κομμάτια
  •  2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπλένεις καλά τις φακές μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  • Βάζεις νερό μέχρι τη μέση σε μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνεις τις φακές.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τη ρίγανη.
  • Ανακατεύσεις με μια ξύλινη κουτάλα και τις αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το λάδι και σωτάρεις το καρότο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Τα βγάζεις από τη φωτιά και τα ρίχνεις στις φακές.
  • Τις αφήνεις να βράσουν  για 10-15 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.
  • Τις σερβίρεις ζεστές με φρέσκο ψωμί και φέτα.

Read More

And More