Συνταγή για φαλάφελ τυλιγμένα σε τορτίγια

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα φαλάφελ ή ρεβυθοκεφτέδες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα σνακ. Σήμερα, το απογειώνουμε, τυλίγοντας το σε… τορτίγια!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. της σούπας νερό
  • 1 1/3 κουτ. της σούπας σπόροι σουσαμιού
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού τσίλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 4 τορτίγιες
  • Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι γουακαμόλε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, για να καθαρίσουν. Τα αφήνεις όσο κοιμάσαι ή τουλάχιστον οκτώ ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα, χτυπάς τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις λίγο νερό παράλληλα, μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει απαλή υφή.
  • Μόλις πάρει την υφή κρέμας, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζεις να χτυπάς στο μπλέντερ.
  • Σκεπάζεις το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Τηγανίζεις σταδιακά τις μπαλίτσες (4-5 λεπτά η κάθε πλευρά) και, μόλις ετοιμαστούν, τις τοποθετείς σε ένα χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι τους.
  • Ανοίγεις τις τορτίγιες σου και τις αλείφεις με γουακαμόλε. Προσθέτεις τα φαλάφελ, τα ντοματίνια και τυλίγεις.

Read More

And More