Συνταγή για φασολάδα

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακή, νόστιμη, θρεπτική και κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα η παραδοσιακή φασολάδα είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά πιάτα. 

Συστατικά

  • 350 γρ. φασόλια
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
  • 1 κουτί ολόκληρα ντοµατάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα φασόλια σε ένα μπολ γεμάτο νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια αρχικά και στη συνέχεις προσθέτεις τα καρότα και το σέλινο
  • Προσθέτεις τα φασόλια, το σκόρδο, και 1½ λίτρο ζεστό νερό και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
  • Χαμηλώνεις και τα αφήνεις να βράσουν για 1 ώρα
  • Προσθέτεις την ψιλοκομμένη ντοµάτα, τον πελτέ και αλάτι και αφήνεις τα φασόλια να βράσουν για 45 λεπτά ακόμη
  • Μερικά λεπτά πριν τα βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις το κόκκινο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη αν χρειάζεται.

Read More

And More