Συνταγή για ινδικό φακόριζο με κάρι

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία πεντανόστιμη συνταγή, άκρως χορταστική και άκρως ζεστή. 

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι φακές
  • 1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας κάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού κόκκινο κάρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από βραδύς, σουρώνεις τις φακές σε νερό.
  • Την επόμενη ημέρα, βράζεις τις φακές, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις σε μέτρια ένταση, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. Σοτάρεις για 10 λεπτά σε υψηλή ένταση.
  • Προσθέτεις τις φακές, αναμειγνύεις και σκεπάζεις με το καπάκι για 10 ακόμη λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Μοιράζεις σε πιάτα με βασιλικό και απολαμβάνεις.

Read More

And More