Συνταγή για ρεβίθια με κουνουπίδι

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι συνδυάζεται τέλεια με τα ρεβίθια και πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά πιάτα. 

Συστατικά

  • 250γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ή για 8 ώρες
  • 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φκ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γ. κανέλα τριμμένη
  • ½ κ. γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σουρώνεις καλά τα ρεβίθια και τα ξεπλένεις με άφθονο νερό
  • Ανοίγεις μια μεγάλη πετσέτα τα βάζεις μέσα τα σκεπάζεις και τα τρίβεις με τις παλάμες σου ώστε να απομακρυνθούν τα φλούδια
  • τα ξεπλένεις και πάλι καλά και τα βάζεις στην άκρη
  • Πλένεις πολύ καλά το κουνουπίδι
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμύδι για 2 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα ρεβίθια ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ αφού προηγουμένως τον αραιώσεις σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά και προσθέτεις την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα
  • Ελέχγεις αν έχουν μαλακώσει τα ρεβίθια και προσθέτεις το κουνουπίδι
  • Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και το αφήνεις να βράσει 15 λεπτά περίπου
  • Τα τελευταία 5 περίπου λεπτά ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.

Read More

And More