Παγωτό με ροδάκινο και κανέλα

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ναι, το ροδάκινο είναι από τα πιο “χρήσιμα” φρούτα του καλοκαιριού! Μεταμορφώνονται στη στιγμή από ολόφρεσκο χυμό, σε μαρμελάδα και παγωτό. Δοκίμασε αυτή τυ συνταγή για βελούδινο παγωτό ροδάκινο και θα με θυμηθείς.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια καθαρισμένα και κομμένα φρέσκα ροδάκινα
  • 1 φλιτζάνι νέκταρ-χυμό ροδάκινο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγού
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. Κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μπλέντερ τα ροδάκινα, το νέκταρ και τη ζάχαρη και χτύπα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Σε μια κατσαρόλα χτύπα τους κρόκους με το γάλα και βάλτο σε μέτρια φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς για περίπου 20 λεπτά μέψρι να πήξει το μίγμα. Μην το αφήσεις να κοχλάσει.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μίγμα του ροδάκινου, την κρέμα, το χυμό λεμόνι και την κανέλα. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ την να κρυώσει για 4 ώρες
  • Βάλε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ετοίμασε σύφμωνα με τις οδηγίες της συσκευής
  • Σέρβιρε με φρέσκιες φετούλες ροδάκινου

Tip


Read More

And More