Πανακότα με φράουλες και μούρα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια δροσερή συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ. Απόλαυσέ την κάθε ώρα της ημέρας και παραδώσου στη φρουτένια γεύση της.

Θερμίδες: 220/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 ζελατίνη
  • 2κ. σούπας κρύο νερό
  • 450γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες
  • 1/2φλ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Μούρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Βάλε τη ζελατίνη και το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και άφησέ τα για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε για περίπου 8 λεπτά.
  • Στράγγιξε με ένα σύρμα ρίχνοντας το ζουμί σε ένα μπολ και πιέζοντας τις φράουλες μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να γίνουν σαν πουρές.
  • Επέστρεψε τον πουρέ στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το γάλα και σιγόβρασε το μείγμα.
  • Βάλε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακάτευε συνεχώς για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι άφησέ την στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε απαλά.
  • Πάρε 6 μπολάκια και μοίρασε αναλογικά το μείγμα.
  • Σέρβιρε με λίγα μούρα και φράουλες από πάνω.
  • Βάλ’τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Read More

And More