Pancakes καρότου με κολοκυθάκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αρμυρά pancakes με φρέσκα λαχανικά για νόστιμο πρωινό

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 8 μεσαία καρότα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 2 φλ. αριάνι
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 10 κ. σούπας βούτυρο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε στη χοντρή πλευρά το κολοκύθι και τα καρότα, ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, λιώσε το σκόρδο και κόψε τον μαϊντανό.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τους κρόκους των αυγών με το αριάνι και το γάλα και πρόσθεσε το κρύο λιωμένο βούτυρο.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα μέσα στα στερεά υλικά και ανακάτεψε καλά και έπειτα πρόσθεσε τα ασπράδια των αυγών.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί ο χυλός, πρόσθεσε τα λαχανικά.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και άλειψέ το με λεπτό στρώμα λαδιού (με ένα πινέλο).
  • Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι σε ποσότητα 1/3 του φλιτζανιού για κάθε pancake και ψήσε για τρία με τάσσερα λεπτά, γύρισέ το και συνέχισε για άλλα τρία λεπτά.
  • Πασπάλισε τα pancakes με μπόλικο αλάτι και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρεις.

Read More

And More