Pancakes με μύρτιλα και σιρόπι σφενδάμου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά pancakes με blueberries, βρώμη και maple syrup

Συστατικά

  • 1 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλ. βρώμη
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 1/4 κ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κ. γλυκού baking soda
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ μύρτιλα (blueberries)
  • 1/4 φλλ σιρόπι σφενδάμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 30 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την βρώμη, την ζάχαρη, το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα σε εκείνο με τα στερεά υλικά και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε τα μύρτιλα και ανακάτεψε προσεκτικά για να ενσωματωθούν στον χυλό.
  • Δουλεύοντας σε μερίδες, ρίξε 1/3 του φλιτζανιού στο τηγάνι για κάθε pancake και ψήσε για δύο λεπτά.
  • Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται κρατήρες, γύρισε πλευρά και ψήσε για άλλα περίπου δύο λεπτά.
  • Όσα pancakes ετοιμάζεις, τοποθέτησέ τα στον φούρνο για να παραμείνουν ζεστά.
  • Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, σέρβιρε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο με ένα κομμάτι βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Read More

And More