Παπαρδέλες με ποσέ αυγά και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

 

Γευστική και ιδιαίτερη συνταγή που δεν θυμίζει… light.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 15γρ. παπαρδέλες
  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδί φρέσκο θυμάρι
  • 4φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κράτησε 1φλ. από το βραστό νερό όταν στραγγίξεις τα μακαρόνια.
  • Ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει τις μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε λίγο ξύδι.
  • Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Είναι έτοιμα.
  • Άφησε στην άκρη τα αυγά και τα μακαρόνια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, πρόσθεσε το λάδι, το κόκκινο κρεμμύδι και 1/8 κουταλάκι αλάτι και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 3 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα το σκόρδο και το θυμάρι και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό.
  • Ρίξε μέσα το σπανάκι, το υπόλοιπο αλάτι και 3/4 από το νερό που κράτησες και άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα.
  • Σέρβιρε σε δύο πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το αυγά.

Read More

And More