Παραδοσιακή πασχαλινή μαγειρίτσα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Επιστροφή από την εκκλησία και κατ’ ευθείαν ένα λαμπερό τραπέζι να σε περιμένει. Η ζεστή μαγειρίτσα είναι εκεί για να σου θυμίσει τα παιδικά χρόνια. Να σε ζεστάνει, να σε χορτάσει… απλά απολαυστική!

Συστατικά

  • 1 συκωταριά
  • 2-3 έντερα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 ματσάκι Άνηθος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και βάλτα σε μια λεκάνη
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει καλά και ρίξε για λίγα λεπτά τα έντερα και τη συκωταριά να τη ζεματίσεις
  • Στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα (σε καθαρό νερό) να βράσουν)
  • Άφησε τα βρασμένα κομματάκια στην άκρη και πρόσθεσε λάδι στην κατσαρόλα σου να κάψει
  • Σώταρε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και συνέχισε μτα κομμάτια της συκωταριάς, τα μαρούλια και τον άνηθο
  • Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε τη κατσαρόλα, αφού προσθέσεις 4 ποτήρια νερό. Άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Λίγο πριν βράσουν καλά όλα σου τα υλικά πρόσθεσε το ρύζι και ανκάτεψε
  • Θα δεις το μείγμα σου να δένει και να γίνειται πιο ομοίομορφο. Δοκίμασε και το ρύζι να μην κρατάει και σβήσε τη φωτιά
  • Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι για να αυγοκόψεις την μαγειρίτσα σου
  • Πάρε λίγο, λίγο από το ζωμό της σούπας και πρόσθεσέ τον πολύ σιγά στο αυγολέμονο ανακτεύοντας ζωηρά. Κάνε το ίδιο 2-3 φορές
  • Γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά

Tip


Read More

And More