Παρφέ με φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμα και σοκολάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι τόσο λιμπιστικό όσο ακούγεται και είναι εξίσου απλό να το φτιάξεις.

Συστατικά

  • Για τη στρώση μπισκότου
  • 300 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
  • 3 κ.σούπας μαργαρίνη
  • Για τη στρώση κρέμας τυριού
  • 180 γραμμ. τυρί κρέμα
  • μισό φλιτζάνι+1 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2,5 κ.σούπας μέλι (ρευστό)
  • 1,5 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • Για τη στρώση σοκολάτας
  • 220 γραμμ. κουβερτούρα
  • μισό φλιτζ.κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Πουράκια σοκολάτας
  • Τριμμένη κουβερτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μπισκότα στο μούλτι να θρυμματιστούν αρκετά.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε με ένα κουτάλι να απορροφήσουν καλά τα μπισκότα.
  • Βάλε τα σε ένα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
  • Για να φτιάξεις την κρέμα βάλε όλα τα υλικά της στο μούλτι και χτύπησέ τα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία πάστα. Άφησέ την στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βράσει ρίξε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακάτεψε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και αφήσε στην άκρη.
  • Για να φτιάξεις το γλυκό θα χρειαστείς 6 μέτρια ποτήρια. Βάλε μια κουταλιά της σούπας μπισκότο στη βάση κάθε ποτηριού και πίεσε με το πίσω μέρος του κουταλιού όπως θα έκανες για το τζιζκέικ.
  • Συνέχισε με μία στρώση κρέμας τυριού και μετά σοκολάτας.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία για κάθε ποτήρι.
  • Σέρβιρε με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε ποτήρι, ένα πουράκι στο κέντρο και αν θέλεις τριμμένη κουβερτούρα.
  • Βάλε στο ψυγείο για πέντε λεπτά πριν σερβίρεις για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Tip

Για ακόμη πιο έντονη γεύση, βρέξε τα μπισκότα σου με μια κουταλιά μπράντυ!

Read More

And More