Παρφέ σοκολάτα με κράνμπερι

5
Mερίδες

Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα. Και που αγαπά τη σιλουέτα σου!
Θερμίδες: 286/μερίδα

Συστατικά

  • 1 1/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 114 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σαντιγί light
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Άστο να σιγοβράσει, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε το σιρόπι ζάχαρης και τα cranberries σε ένα μικρό μπολ.
  • Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Βάλε την λευκή ζάχαρη σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τα cranberries και ανακάτεψε για να πάει η ζάχαρη παντού και άστα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  • Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψε το 1/2 φλιτζάνι γάλα και στους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ με ένα σύρμα.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο 2 φλιτζάνια γάλα στους 180 °.
  • Ανακάτεψε το μείγμα του αυγού στο μείγμα κορν φλάουρ.
  • Σταδιακά πρόσθετε μισό ζεστό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Πρόσθεσε το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα και άφησέ το να βράσει.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Βάλε την πουτίγκα σε ένα μπολ που έχεις τοποθετήσει πάνω από ένα άλλο μεγάλο μπολ με πάγο και ανακάτεψε ανά διαστήματα για 15 λεπτά.
  • Κάλυψε την επιφάνεια της πουτίγκας με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τη σαντιγί με το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε περίπου 1/3 φλιτζάνι πουτίγκα σε κάθε ένα από 8 κύπελλα, συμπλήρωσε από πάνω με 3 κουταλιές της σούπας μείγμα μασκαρπόνε και στην κορυφή με περίπου 2 κουταλιές της σούπας cranberries.

Tip


Read More

And More