Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το πιο γευστικό παστίτσιο που έχετε δημιουργήσει! Η Barilla εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα και δημιουργεί ζυμαρικά που προσαρμόζονται στις ελληνικές συνταγές!

Συστατικά

  • 1 πακέτο Παστίτσιο Barilla
  • Για τον κιμά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. σάλτσα Basilico Barilla
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μια πρέζα κανέλα και μπαχάρι
  • 2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 180 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι 
  • λίγο μοσχοκάρυδο 
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  • Αφού μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  • Βάζουμε στον κιμά τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό και όταν είναι al dente τα σουρώνουμε.
  • Στρώνουμε τα μισά σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της γραβιέρας.
  • Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, τα τελευταία ζυμαρικά και το υπόλοιπο τυρί. 
  • Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και δουλεύουμε με το σύρμα για να μη κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει, περίπου 6 – 7 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Tip

Τα ζυμαρικά Παστίτσιο Barilla διατηρούν το σχήμα τους και όλη τη γεύση τους ακόμα και μετά το βράσιμο, χωρίς να σπάνε και να λιώνουν!

Read More

And More