Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά

1 ώρα 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Barilla εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα και δημιουργεί! Ανακαλύψτε τα νέα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά Barilla.

Συστατικά

  • 1 πακέτο Παστίτσιο Barilla
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400 γρ. σάλτσα Basilico Barilla
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μια πρέζα κανέλα και μπαχάρι
  • 2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 180 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι 
  • λίγο μοσχοκάρυδο 
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  • Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  • Βάζουμε στον κιμά τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό και όταν είναι “al dente” τα σουρώνουμε.
  • Στρώνουμε τα μισά σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της γραβιέρας.
  • Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο τυρί. 
  • Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και δουλεύουμε με το σύρμα για να μη κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει, περίπου 6 – 7 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Tip

Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με λίγο έξτρα τριμμένο τυρί πριν το βάλουμε στο φούρνο για περισσότερη γεύση και χρώμα!

Read More

And More