Πασχαλινά Κουλουράκια Αμυγδάλου

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σκόνη αμυγδάλου μαζί με αλεύρι και αρωματικά… αλλά και λίγες θερμίδες! Τι λες να παραλλάξεις ελαφρά τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια για φέτος το Πάσχα; Και νόστιμα είναι και λιγότερες θερμίδες έχουν. Ετοίμασέ τα και δοκίμασε χωρίς ενοχές…

Θερμίδες 74

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κρεμόριο
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά + 1 χτυπημένο με λίγο νεράκι
  • 1 1/2 κ.γ. ζεστό νερό
  • 1 1/2 κ.γ. baking soda
  • 1/2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλά τριμμένα σε σκόνη
  • Μερικά αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε  τη φυτίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  • Χώρισε τον κρόκο από το ασπράδι και κράτησε τα ασπράδια στο ψυγείο
  • Ανάμειξε τους κρόκους με το αμυγδαλέλαιο και αφού λιώσεις τη baking soda στο νερό πρόσθεσέ την στα αυγά μαζί με το γάλα
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το κρεμμόριο και το αλάτι και πρόσθεσε σιγά, σιγά στο μείγμα φυτίνης-ζάχαρης. Ρίξε στη συνέχεια και τα αμύγδαλα σε σκόνη
  • Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και σκέπασε με λαδόκολλα αφήνοντας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC
  • Κόψε την ζύμη με κουπάτ σε στοργγυλά κομματάκια και άπλωσε σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους
  • Πίεσε ένα αμυγδαλάκι πάνω σε κάθε κουλουράκι και  άλειψε με το χτυπημένο αυγό
  • Ψήσε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά να πάρουν ελαφρό καστανό χρώμα

Tip

Πως θα είναι φρέσκα τα κουλουράκια σου για περισσότερο καιρό; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More