Μεγάλο Σάββατο χωρίς την παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν γίνεται. Φέτος θα εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους καλεσμένους με την νοστιμότερη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια πολύ καλά καθαρισμένη
 - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
 - 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 - ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 3 αβγά (χωριστούς τους κρόκους από τα ασπράδια)
 - χυμό από 2 λεμόνια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις νερό και περιμένεις να βράσει
 - Ρίχνεις τη συκωταριά και τη αφήνεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια γκρι απόχρωση
 - Τη βγάζεις και την αφήνεις σε ένα μπολ να κρυώσει
 - Την σε μικρά κομμάτια
 - Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κομμάτια της συκωταριάς
 - Τα ανακατεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα
 - Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαρούλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά
 - Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι τον μισό άνηθο και 2 λίτρα νερό έτσι ώστε να φτάνει μέχρι το μέσο της κατσαρόλας
 - Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά 40 περίπου λεπτά
 - Όταν η συκωταριά μαλακώσει ρίχνεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά χωρίς το καπάκι
 - Ανακατεύεις συχνά τη μαγειρίτσα και λίγο πριν τη βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις τον υπόλοιπο άνηθο
 - Ρίχνεις του κρόκους σε ένα μπολ και τους χτυπάς πολύ καλά με το σύρμα
 - Προσθέτεις σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το χτύπημα
 - Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
 - Την προσθέτεις αργά στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά
 - Παίρνεις με την κουτάλα της σούπας ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνεις πολύ αργά στα αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
 - Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό και στη συνέχεια το αδειάζεις στη μαγειρίτσα
 - Βάζεις την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύεις απλά την ανακινείς ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο
 - Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.
 
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.