Συνταγή για νηστίσιμη μπάμπκα με μαύρη σοκολάτα

6 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό τσουρεκένιο ψωμί που θα απογειώσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι με τον πιο σοκολατένιο τρόπο! 

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 170 ml γάλα αμυγδάλου
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 80 γρ. καρύδια
  • 2 κουτ. του γλυκού ταχίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, διαλύεις αρχικά τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύεις προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά, ρίχνεις και το αλεύρι και “δένεις” τη ζύμη σου.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ και χτυπάς σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζεις και την αφήνεις να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τη σοκολάτα, το ταχίνι και τα καρύδια, μέχρι να λιώσουν.
  • Αλευρώνεις τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγεις προσεκτικά τη ζύμη σου.
  • Κόβεις τη ζύμη στα δύο και αρχίζεις να σχηματίζεις διπλώνοντας δύο ρολά.
  • Χαράζεις με ένα μαχαίρι διαγώνια τις τομές και σχηματίζεις τις πλεξούδες της ζύμης.
  • Καλύπτεις με μία πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσει για 2 ώρες.
  • Προσθέτεις ομοιόμορφα τη γέμιση και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

And More