Συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μεγάλη Εβδομάδα και το σπίτι θα μοσχομυρίσει χάρη στα παραδοσιακά κουλουράκια που θα φτιάξεις πανεύκολα. 

Συστατικά

  • 500γρ. βούτυρο
  • 5ο0γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 3 μέτρια πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ. γ. μαστίχα
  • 1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Χτυπάς με το σύρμα τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο
  • Προσθέτεις τα αυγά στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις σε ένα ποτήρι το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η σόδα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα με την αμμωνία
  • Τα προσθέτεις όλα στο μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα
  • Αλευρώνεις τον πάγκο
  • Απλώνεις το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα
  • Ζυμώνεις το μείγμα με τα δάχτυλα και το χωρίζεις σε μικρές μπάλες
  • Το πλάθεις με τα χέρια σου σχηματίζοντας μπαστουνάκια και στη συνέχεια σχηματίζεις πλεξούδες
  • Βάζεις τη λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τα κουλούρια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους
  •  Ανακατεύεις τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφεις κάθε κουλουράκι με ένα πινέλο
  • Τα ψήνεις στους 175 βαθμούς για μισή περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

And More