Πασχαλινό αρνί στο φούρνο

9 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα ξεροψημένο στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο αρνί (περίπου 10 kg)
  • 200 gr βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζήτησε από τον κρεοπώλη να κόψει το αρνί στη ράχη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να “διπλωθεί” στο ταψί.
  • Χάραξε βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι το αρνί στο εσωτερικό των μηρών, μία τομή σε κάθε μπούτι και στο σημείο των μασχαλών, μία σε κάθε μασχάλη.
  • Γέμισε τις τομές με μπόλικο αλατοπίπερο και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά και την κοιλιά του αρνιού και πρόσθεσε εκεί το υπόλοιπου βούτυρο.
  • Σε ένα πιάτο ανακάτεψε άφθονο αλάτι και πιπέρι και με το χέρι σου πέρασε τρίβοντας όλο το αρνί με το μείγμα αλατοπίπερου.
  • Τοποθέτησε το αρνί στο ταψί, με τρόπο που να μην προεξέχει καθόλου από τα τοιχώματα.
  • Κάλυψέ το με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο “αεροστεγώς” και βάλε να ψηθεί σοτ φούρνο στους 120 βαθμούς.
  • Μετά από 4,5 ώρες γύρισε το αρνί από την άλλη πλευρά, ξανασκέπασέ το καλά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλες 4 ώρες, τσεκάροντας τακτικά με το πιρούνι αν έχει ψηθεί.
  • Μόλις ψηθεί το κρέας, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και ψήσε για άλλα 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθεί.

Read More

And More