Πασχαλινό red velvet cupcake

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το cupcake είναι γλυκό πασπαρτού! Αν το στολίσεις κατάλληλα θα γίνει το αγαπημένο και του πασχαλινού τραπεζιού. Εμείς απλά φροντίσαμε να έχει όσο γίνεται λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, αλλά υπέροχη γεύση.
Θερμίδες 88/Ένα

Συστατικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι παντζάρια ελαφρώς βρασμένα και λιωμένα σε πουρέ
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού ανθόγαλα
  • 1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα light
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Στρώσε ένα ταψάκι με μικρά muffins με καραμελόχαρτα. Θα χρειαστεί να ψήσεις δύο φορές ή να έχεις δύο ταψάκια των 12 θέσεων
  • Ανάμειξε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ και χτύπησε με το μίξερ να αφρατέψουν
  • Πρόσθεσε και τον πουρέ παντζάρι. Μπορείς να θες να τον περάσεις πριν από σήτα να μην αφήσει κομμάτια. Ανακάτεψε καλά
  • Σε άλλο μπολ ανάμειξε το baking powder, το αλεύρι, το αμύγδαλο σε σκόνη, το αλάτι και το κακάο. Γύρισε στο μπολ τα ασπράδια και ανκάτεψε απαλά με σπάτουλα να γίνουν ένα μείγμα
  • Μοίρασε τη ζύμη στα φορμάκια και βάλε στο φούρνο για 20′ λεπτά περίπου. Άφησε να κρυώσουν καλά
  • Στο μεταξύ φτιάξε το frosting. Χτύπησε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη και ανάμειξε με το τυρί κρέμα και το λεμόνι. Ρίξε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα και δούλεψε με μια σπάτουλα να δώσεις χρώμα
  • Βάλε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρώσε σαν γρασίδι πάνω από τα cupcakes. Μπορείς να στολίσεις με καραμελάκια σε σχήμα αυγού προαιρετικά

Tip

H φυτική σαντιγί είναι πιο ελαφριά και από την κρέμα γάλακτος light, ενώ δεν θα έχεις το φόβο μήπως και δεν σφίξει στο χτύπημα!

Read More

And More