Πατάτες “κουπάτες” με τυρί

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπέρδεψε την αγαπημένη σου πατάτα με τυρένια σαντιγί και μυρωδάτα μπαχαρικά και ψήσε στο φούρνο! Ένα απολαυστικό πρώτο πιάτο για κάθε περίσταση…

Συστατικά

  • Περίπου 1 κιλό χρυσοκίτρινες πατάτες, με ή χωρίς το φλούδι
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • Μια μικρή πρέζα πιπέρι
  • Γάλα (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζ. Τριμμένο τσένταρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Σε σκεπασμένη κατσαρόλα βράσε σε μπόλικο νερό τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στράγγισέ τες
  • Λιώσε τις πατάτες και αλάτοπιπέρωσέ τες. Αν χρειάζεται για να γίνουν πιο ομοιογενές μείγμα πρόσθεσε λίγο γάλα
  • Βουτύρωσε 4 ατομικά κουπάκια που μπαίνουν στο φούρνο και γέμισέ τα με το μίγμα της πατάτας.
  • Σε ένα παγωμένο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ρίξε μέσα το τυρί και ανακάτεψε απαλά.
  • Μοίρασε σε κάθε κουπάκι το μίγμα από τη σαντιγί.
  • Ψήσε περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλεις

Tip


Read More

And More