Πατάτες με θυμάρι και δενδρολίβανο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δώσε στις πατάτες σου άρωμα φρεσκάδας με το θυμάρι και το δεντρολίβανο!
Θερμίδες: 272

Συστατικά

  • 1½ κιλό μικρές πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια θυμάρι λεμονιών
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών χωρίς λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το πάνω και κάτω μέρος της κάθε πατάτας, έτσι ώστε να είναι σε επίπεδη θέση και στις δύο πλευρές.
  • Τηγάνισε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα, για 10-15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι,το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το ξύσμα, και ρίξε αρκετό από τον ζωμό για να καλύψει τις πατάτες μέχρι τη μέση.
  • Σιγόβρασε για 20-30 λεπτά, και στη συνέχεια γύρισε τις πατάτες και μαγείρεψε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20-30 λεπτά, προσθέτοντας ζωμό όταν εξατμίζεται.
  • Συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More