Πατάτες με τσένταρ και μπέικον κοτόπουλου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπορεί να νόμιζες ότι αυτή η συνταγή θα σε φορτώσει με θερμίδες, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν. Οι σωστές επιλογές κάνουν αυτό το πιάτο light και φιλικό στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 259/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 μεσαίες πατάτες κομμένες
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4κ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8κ. γλυκού κύμινο
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φέτα μπέικον κοτόπουλου, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/3φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1κ. σούπας τουρσί κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις κομμένες πατάτες, το λάδι, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άπλωσε τις πατάτες στη λαδόκολλα και ψήσε τες για 25 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις πατάτες από το φούρνο και πρόσθεσέ τες σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Ρίξε από πάνω το τυρί, το μπέικον, τα κρεμμύδια και το τουρσί και ψήσε για 3 λεπτά ακόμα.
  • Μοίρασε τις πατάτες σε δύο πιάτα.

Tip


Read More

And More