Πατάτες νάτσος

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κάθε πηρουνιά είναι σκέτη απόλαυση. Με τυρί που λιώνει στο στόμα και τραγανό bacon αυτές οι πατάτες θα γίνουν οι αγαπημένες σου…

Συστατικά

  • 3 μέτριες πατάτες για τηγάνι, καθαρισμένες και κομμένες σε 8 βαρκούλες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζ τριμμένο τσένταρ
  • 8 φέτες χοιρινό μπέηκον ή μπέηκον γαλοπούλας, ψημένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτες σε μία στρώση σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο.
  • Μαγείρεψε τες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά.
  • Γύρισέ τες στο πλάι και βάλτες στο φούρνο.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ’ έξω, περίπου 25 λεπτά. Βγάλτες από το φούρνο και ρίξε από πάνω το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι. Ξαναβάλτες στο φούρνο και ψήσε λίγο ακόμη να λιώσει το τυρί, περίπου 3 με 4 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστές.

Tip


Read More

And More