Πατάτες ψητές γεμιστές με αυγό

1h 20'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές γόνδολες πατάτας γεμιστές με πουρέ, τυρί, αυγό και μπέικον

Συστατικά

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. cheddar τριμμένο
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήσε το μπέικον για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Βάλε τις πατάτες απευθείας στη σχάρα του φούρνου (τοποθέτησε από κάτω ένα ταψί για να μαζέψει τα υγρά) και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες στη μέση κάθετα και με ένα κουτάλι αφαίρεσε όση περισσότερη ψίχα μπορείς και βάζοντάς τη σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο στην ψίχα της πατάτας και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
  • Μοίρασε το μείγμα στις γόνδολες πατάτας και από πάνω πασπάλισε μια κουταλιά cheddar στην καθεμία.
  • Μοίρασε και τις φέτες μπέικον και από πάνω σπάσε από ένα αυγό.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τοσχοινόπρασο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο cheddar.

Read More

And More