Πατατοκροκέτες με τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Απολαυστική συνταγή που μπορείς να συνοδεύσεις με κέτσαπ ή και πράσινη σαλάτα.

Θερμίδες: 98/ μερίδα

 

Συστατικά

 

  • 2κ. σούπας λάδι
  • 1 μεγάλη πατάτα, αποφλοιωμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, αποφλοιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2φλ.+2κ. σούπας τρίμμα φρυγανιάς
  • 1/4φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Άπλωσε σε ένα αντικολλητικό ταψί λίγο λάδι.
  • Κόψε την πατάτα και το καρότο και πρόσθεσέ τα σε ένα μίξερ.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεπτά κομματάκια.
  • Βάλε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε τα λαχανικά.
  • Σόταρέ τα για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάλε τα σοταρισμένα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
  • Πλάσε 30 μπαλάκια.
  • Βάλε τα στο ταψί και μετά στο φούρνο και ψήσε τα για 15 λεπτά.
  • Κάθε μερίδα περιέχει 5 πατατοκροκέτες.

Read More

And More