Πατατόπιτα στριφτή

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή σε κάθε μπουκιά, αφού το φύλλο είναι στριφογυριστό σε όλο της το μήκος! Η πατάτα σιγοψήνεται με το κρεμμύδι και μπερδεύεται απολαυστικά με ανθότυρο και βασιλικό. Μια πίτα εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση, που δεν θα σου κοστίσει πολύ. Μπήκαμε στο caremarket.gr, κάναμε τα ψώνια μας online και ετοιμάσαμε όλο το ταψί με μόλις 6€

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • Ανθότυρο
  • Πατάτες 2κιλά
  • Κρεμμύδια ½ κιλό
  • 3-4 φυλλαράκια βασιλικού
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 ποτήρι γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το αλεύρι σε μια λεκάνη και άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίξε ένα ποτήρι λάδι και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ώστε να πάρεις μια ελαστική ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Άφησε το ζυμάρι σκεπασμένο στην άκρη
  • Στο μεταξύ καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε μικρά κυβάκια. Καθάρισε επίσης τα κρεμμύδια και κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού κάψει σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Πρόσθεσε τις πατάτες, ανακάτεψε να μην μείνει κάτω το κρεμμύδι και καεί, χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό και σκέπασε το σκεύος. Άφησε το μείγμα σου να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει καλά
  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ανθότυρο τριμμένο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Πρόσθεσέ τα στις πατάτες και λιώσε με ένα πιρούνι να πάρεις μια ομοιόμορφη σχετικά γέμιση
  • Πάρε τώρα το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε 4-5 πέντε φύλλα, όσο πιο λεπτά και μεγάλα μπορείς.
  • Αφού ανοίξεις κάθε φύλλο, κόψε στη μέση κατά μήκος. Άπλωσε μια γενναία δόση από την πατάτα κατά μήκος του φύλλου και τύλιξε σε ρολάκι. Στρίψε προσεκτικά τις άκρες να κρατήσεις τη γέμιση στο εσωτερικό και στρώσε στο ταψάκι ξεκινώντας από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο με όλα τα φύλλα ώσπου να γεμίσει το ταψί με τη στριφτή σου πίτα.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το λάδι με το γάλα και περίχυσε την πίτα σου.
  • Ψήσε στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου, ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο

Tip

Μην δοκιμάσεις την πίτα αλλιώς. Τα στριφταράκια ακουμπουν το ένα στο άλλο και έτσι γίνονται πιο νόστιμα και γευστικά... Η απλή πίτα θέλει άλλη διαδικασία!

Read More

And More