Πατατοσαλάτα με κάπαρη και ελιές

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

“Πλούσια” πατατοσαλάτα με ελληνικό άρωμα

Συστατικά

  • 1/2 kg πατάτες Κύπρου
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 50 gr ελιές
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη φλούδα του για 25 λεπτά και μόλις κρυώσου ελαφρώς κόψε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το χυμό λεμονιού, τέσσερις κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ρίξε μέσα τις πατάτες,
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε τις ελιές (χωρίς κουκούτσι) και την κάπαρη για δύο λεπτά.
  • Ψιλόκοψε τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια και τέλος ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.

Tip


Read More

And More